Иванка Тръмп ще получи достъп до секретна информация 21.03 | 09:01

Дъщерята на президента ще има и кабинет в Белия дом, но няма да става държавен служител

От iNews.bg

Иванка Тръмп ще получи свой личен кбинет в едно от крилата на Белия дом, както и достъп до секретна информация. Това съобщава юристката Джейми Горелик пред Politico. Дъщерята на Доналд Тръмп обаче няма да бъде назначавана официално за държавен служител и няма да получава заплата.

Според Горелик Иванка ще бъде "очите и ушите" на баща си в Белия дом. Паралелно с това тя ще му бъде и съветник по редица въпроси. Адвокатката допълва, че дъщерята на президента отдавна е въвлечена в работата на администрацията му. Паралелно с това близки на Иванка споделят, че тя не вижда нищо нередно в новата си роля, тъй като отдавна работи редом с президента на САЩ в Trump Organization преди да спечели изборите, както и в телевизионното риалити The Apprentice (формат, излъчван в България под името "Звездни стажанти").

Иванка Тръмп и съпругът й вече стана ясно, че имат влияние върху президента на САЩ. Преди време стана ясно, че тя, заедно със съпруга си Джаред Къшнър, който официално заема поста старши съветник в Белия дом, са го убедили да не подписва указ за ограничаването на правата на гей обществото, припомня "РИА Новости". Наследницата на милиардера и съпругът й също така настояват президентът на САЩ да се откаже от намерението си да извади страната от Парижкото споразумение за климата.

Водещи

Най-четени