Идентифицираха третия убиец от парижката зала „Батаклан” 09.12 | 13:51

Мъж на 23 години от Страсбург е поредният идентифициран джихадист, участвал в кървавите нападения

От iNews.bg

Мъж на 23 години от Страсбург е бил идентифициран като третия участник в клането в парижката зала "Батаклан” на 13 ноември, при което загинаха 90 души. Това съобщи AFP, като се позовава на свой източник във френската полиция.

Фуед Мохамед Агад, чиято самоличност е разкрита, е отишъл в Сирия, заедно с брат си и група техни приятели в края на 2013, разкрива източника на агенцията сред разследващите органи.

Повечето са били арестувани миналата година, след като се завръщат във Франция, но Агад останал в Сирия. 90 души загинаха в зала "Батаклан”, която се превърна в най-кървавото място на джихадистките атентати в Париж на 13 ноември, отговорност за които отговорност пое "Ислямска държава”.

Фуед Агад, по рано идентифицираните Исмаил Мустафа и Сами Амимур, както и още един нападател нахлуха в залата по време на изпълнение на американската рок група Eagles of Death Metal и откриха огън по присъстващите с автомати.

В последствие те се самовзривиха. Агад е бил идентифициран в края на миналата седмица, след като негово ДНК съвпадна с това на членове на семейството му, допълва полицейският източник.

 

 

Водещи

Най-четени