Идеологията на Доналд Тръмп може да му донесе Нобелова награда за мир 03.02 | 18:00

Милиардерът предложи да бъде забранено на мюсюлмани да влизат в САЩ

От Беатрис Николoва

Седмицата не започна добре за кандидатът на президент на САЩ Доналд Тръмп. Изненадващо милиардерът загуби от сенатора Тед Круз при републиканците.

Освен това известният британски певец Елтън Джон забрани на Доналд Тръмп да използва музиката му за предизборната си кампания за президент.

Днес обаче стана ясно, че милиардерът може да влезе в списъка с номинирани за Нобелова награда за мир редом с Папа Франциск и хора, измъчвани от Ислямска държава, съобщи АР.

Номинацията за Тръмп идва след като той предложи да бъде забранено на мюсюлмани да влизат в САЩ и да бъде издигната "една красива огромна стена" на границата в Мексико.

Предложението Доналд Тръмп да бъде включен в списъка на номинирани идва от американски числител, който обосновава избора си, като заявява, че идеологията на милиардера за по крайни действия срещу малцинствата ще намали заплахата от радикален ислям и воюване.

Хиляди хора, имат право да подадат номинации за награда за мир. Норвежкият Нобелов комитет обикновено получава повече от 200 предложения.

Водещи

Най-четени