Извънредно положение и транспортна блокада заради тежката зима в САЩ 05.01 | 10:32

Бурята отне живота на 16 души за седмица, в Ню Йорк обявиха извънредно положение

От iNews.bg

Губернаторът на американския щат Ню Йорк Ендрю Куомо обяви в четвъртък извънредно положение заради застудяването и снеговалежите. Според написаното в "Туитър" той обявява извънредното положение в град Ню Йорк, на остров Лонг Айлънд и в окръг Уестчестър заради екстремалните природни условия.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио вече нареди да се затворят всички училища в четвъртък. Той препоръча на местните жители да си останат вкъщи и да избягват пътувания. Международното летище "Джон Кенеди" временно спря полетите. Температурата на въздуха в Ню Йорк е около минус 5 градуса, очаква се вечерта тя да спадне до минус 12. Мегаполисът е подложен и на въздействието на силни ветрове. По улиците работят над 1,5 хиляди снегопочистващи машини. По данни на Си Ен Ен през последната седмица заради студа и снега в редица щати загинаха общо 16 души. В регионите, засегнати от лошото време в четвъртък са отменени над 3 хиляди полета. в щатите на атлантическото крайбрежие без централно електрозахранване са около 50 хиляди души.

Зимната буря в североизточната част на Съединените щати предизвика хаос в придвижването. Близо 4000 полети бяха анулирани в четвъртък заради обилните снеговалежи, предаде Нова ТВ. В зоната на бурята живеят около 60 милиона души. В Бостън се очаква снежна покривка до 45 см, а по крайбрежните райони се образуваха наводнения.

Бурята, наричана "циклон бомба", се очаква да продължи до края на седмицата. След спирането на снеговалежите се очаква температурите да се понижат до рекордно ниски стойности.

Водещи

Най-четени