Инцидент блокира достъпа до Белия дом (ВИДЕО) 07.05 | 08:32

Шофьор се опита да премине след официален конвой и да влезе в периметъра за сигурност

От Мая Александрова

Длъжностни лица временно останаха "заключени" в Белия дом във вторник следобед, след като шофьор последва официален кортеж и се опита да влезе в периметъра за сигурност, съобщи CCN.
Водачът е влязъл в зоната с ограничен достъп, зад кортежа, в който са били двете дъщери на президента Барак Обама, които ходят на училище наблизо, твърди източник, запознат с инцидента.

Според графика на Обама по това време той е имал среща с държавния секретар на САЩ Джон Кери.

Шофьорът е бил спрян от униформени служители на външния периметър на контролно-пропускателен пункт на "Пенсилвания авеню" и отведен в ареста. На това място улицата става пешеходна и само официалните коли имат достъп дотам.

Тайните служби съобщават, че 55-годишният шофьор е обвинен в незаконно влизане.

Според източник мъжът притежава пропуск за сградата на министерството на финансите, което се намира в непосредствена близост до Белия дом.

Около час след инцидента вратите на Белия дом са били отключени. Заради строгите мерки за сигурност в дома на президента дори незначителни нарушения могат да доведат до заключването на вратите.

През февруари отново се стигна до блокиране, след като човек се опита да скочи на оградата на Белия дом.

През октомври подобен инцидент се случи с женанарушител в района на Капитолия, която бе застреляна при последвалото полицейско преследване. В колата ѝ имаше дете.

Водещи

Най-четени