Иракчанин и сириец поставили бомбата в метрото в Лондон 18.09 | 15:03

Двамата били осиновени като деца от благодетелно семейство, наградено лично от Елизабет II

От iNews.bg

Задържаните по подозрение за участие в терористичната атака в лондонското метро най-вероятно са бежанци от Ирак и Сирия, съобщават британски медии. В събота в пристанищния град Дувър британската полиция арестува във връзка с атентата 18-годишен младеж. В неделя беше съобщено, че служителите на реда в Лондон са задържали 21-годишен мъж в района на западното лондонско предградие "Ханслоу".

Уточнява се, че арестуваният 18-годишен младеж, чието име не се споменава, е пристигнал във Великобритания от Ирак преди няколко години. Другият задържан, 21-годишният, който се казва Яхя Фарух, е родом от Сирия, предаде news.bg. Засега обаче официално потвърждение на публикуваната в медиите информация няма.

И двамата задържани са били осиновени от приемно възрастно британско семейство. Семейството е известно във Великобритания с това, че в голяма част от живота си се е грижило за стотици други чужди деца. През 2009 г. кралица Елизабет II е наградила семейството с орден "Кавалери на Британската империя".

21-годишният заподозрян преди известно време се е преместил при друго семейство, а 18-годишният е продължил да живее с oсиновителите си. Той е бил разпитван от полицията няколко пъти, а членове на семейството са докладвали на властите за трудности във възпитанието на тийнейджъра.

Водещи

Най-четени