Искри и призив за революция в Албания 21.06 | 13:40

Сали Бериша призова народа да изгони Еди Рама

От iNews.bg

Бившият президент и премиер на Албания и екслидер на опозиционната Демократическа партия Сали Бериша оцени, че страната се намира на кръстопът и че единственото решение е "гражданска революция за сваляне на Еди Рама". Той отправи апел чрез своя профил във Фейсбук за сваляне на правителството на премиера, като каза: "сега или никога", предаде БГНЕС.

"Или сега, или никога - трябва да изгоним Едуин Кристач Рама! Този анти-албанец, престъпник, човек без родина, който за едната власт е готов да направи всичко: да продаде морето, земята, да приеме стотици бивши терористи на "Ислямска държава" в Албания, да прогони от Албания нейното бъдеще – младежта", написа Бериша.

Той говори за нуждата от изграждане на бежански лагер в Албания, в който могат да бъдат настанени 600 000 бежанци, възможностите за започване на преговори с ЕС, поведението на опозицията в парламента, както и реформите в съдебната система, като отправи критики към американския посланик Лу и европосланичката Влахутин, че са "сътрудници на Рама, за да държат системата в плен".

Водещи