Ислямска държава обезглави още един американски журналист 02.09 | 21:45

Стивън Сотлоф е видян за последно в Сирия през август 2013 г.

От Беатрис Николoва

Джихадистката организация "Ислямска държава" (ИД) публикува видеозапис с предполагаема екзекуция на втори американски журналист. Този път става дума за Стивън Сотлоф, предадоха световните агенции, позовавайки се на американската служба SITE (International Terrorist Entities).

Журналистът е на свободна практика, пише за "Time” и за последно е бил видян в Сирия през август 2013 г., предаде АР. Сотлоф се появи във видеозапис на ИД миналия месец, в който се виждаше екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоули.

Тогава екстремистите заплашиха със смърт подобна на тази на Фоули, ако САЩ не спрат въздушните си удари в Ирак. Подобен видеозапис се появи със заглавие "Второ послание за Америка". В него Сотлоф е със същите дрехи преди да бъде обезглавен от боец на ИД.

1378107Джихадистът във видеото отправя заплахи срещу британски заложник, който е назован като Дейвид Хейнс, и предупреди правителствата по света да напуснат "злия съюз на Америка срещу Ислямска държава". От Белия дом все още не потвърждават достоверността на видеозаписа.

Водещи

Най-четени