Историята на Долън Рууф, момчето, което застреля 9 души в църква в САЩ! 25.06 | 18:00

Приятелите му скрили пистолета в шахта на пода

От Йоанна Димитрова

Дилън Рууф, който простреля и убил девет чернокожи в църква в Чарлстън, е давал индикации, че е опасен много преди инцидента.

Убиецът е син на разведени родители. Чичо му Карсън Коуълс го описва като затворено момче, изглеждащо по-малко от възрастта си. Като ученик повтарял един от класовете. Сега нямал работа, нито шофьорска книжка.

Преди да се сдобие с оръжието, което използва за масовото убийсто, заявил на свои приятели, че има нужда от оръжие за самозащита.

Пистолетът е Глог 0.45 милиметров, модел 41, който има лазерно прицелване и е подарък от бащата на Долън за 21-вия му рожден ден през април. Момчето го поискало, защото е малък и не смятал, че може да се защити сам.

1526410

Приятели на убиеца разкриха също, че два дни преди клането Дилън им показал една торба, пълна със списания за пистолети и стрелба и им казал: "Вижте всички тия списания!".

Дилън е живял в каравана в парк Ред Банк, Южна Каролина месеци преди да убие хората.

"Той спеше върху възглавници, хвърлени на пода и прекарваше дните си в пиене и играене на видео игри с Джоуи Мийк, стар приятел от училище.", разказват познатите му.

1526412

Също така в караваната с него са живеели братята Джоуи Якова на 15 години и Джъстин на 17 години, техният приятел Сам Уигинс на 19 години и трите им кучета.

Поглеждайки назад, братята признават, че е имало предупредителни знаци, но те не мислели, че Дилън е бил сериозен, въпреки че непрекъснато е бълвал расистки обиди и призовавал за расова сегрегация.

1526413

Съвсем наскоро, преди около две седмици, те пиели водка и купонясвали и Дилън казал, че щял да "стреля някои хора" и този път бил достатъчно убеден да излезе и да остави приятелите си уплашени.

Джоуи скрил пистолета под решетка в дневната си, но после го върнал в багажника на колата на Дилън още на следващия ден, защото не е искал Рууф да се обади в полицията и да докладва за откраднато огнестрелно оръжие, тъй като Джоуи е бил в изпитателен срок. За това си решение той изразява дълбоко съжаление сега.

1526411

Приятелят му Джъстин казва: "Във вторник, преди всичко това да се случи, всички ние отидохме до езерото, за да поплуваме и Дилън дойде с нас. Това беше последния път, в който го видях този вторник. Той каза, че ще се видим в сряда, ако не остане в къщата на майка му или на баща му."

1526414

"Следващия път, когато го видях играеше на телевизионната игра сякаш нищо не се е случило.", добави огорчен Джъстин.

Водещи

Най-четени