Киев иска Янукович да бъде екстрадиран 28.02 | 22:06

Летищата В Крим са затворени

От Цанка Донкова

Официално е започнала процедура по екстрадирането на бившия украински президент Виктор Янукович. След като бе потвърдено неговото местонахождение на територията на Русия генералната прокуратура на Украйна е предприела мерките, съобщава РИА Новости.

"Провеждането на конференция в Ростов на Дон на гражданина на Украйна Виктор Янукович е официално потвърждение на факта, че неговото местонахождение е на територията на Русия. Поради това генералната прокуратура очаква, след като се обърне към Москва, в най-скоро време да получи положителен отговор от генералната прокуратура на Русия”, се посочва в съобщение на генералната прокуратура на Украйна.

В същото време министерството на външните работи на Украйна заяви въздушното пространство на страната е било нарушено от Русия. По данни на Киев, най-малко 10 руски хеликоптера са се насочили към Крим. Летищата там са затворени, като никой не може да излети или да казне, съобщава CNN.

Киев обвини Русия в започването на "военна инвазия”, тъй като наряди от въоръжени мъже нахлуха в две ключови летища в рускоезичния регион. От министерството призовават незабавното връщане на войниците и оборудването по техните бази.

Водещи

Най-четени