Клинтън отрече да е обменяла секретна информация по мейла 26.07 | 14:09

Дипломатическият скандал с ексдържавния секретар и кандидат-президент на САЩ продължава

От iNews.bg

Кандидатът за номинация на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън отрече да е обменяла каквато и да било секретна информация с някого по личната си електронна поща. Това обяви Клинтън, цитирана от Ройтерс и БГНЕС.

Изявлението й бе по повод съобщението в медиите, че по време на мандата си като държавен секретар на САЩ е получила най-малко четири писма по мейла си, съдържащи секретна информация. За такива писма тя е трябвало да използва защитена компютърна мрежа.

"Не съм изпращала и не съм получавала нищо, което е представлявало тайна в дадения момент", посочва Клинтън.

Скандалът около кореспонденцията на бившата първа дама и ексдържавен секретар избухна, след като стана известно, че като ръководител на дипломатическото ведомство в периода 2009-2013 г., е изпращала писма от личната си електронна поща, а не от правителствената, каквито са изискванията на американската администрация.

Освен това съобщенията са се съхранявали на частен сървър, принадлежащ на самата Клинтън. След това тя е предала кореспонденцията си на разположение на Държавния департамент, който пък по решение на съда, трябва да публикува цялото й съдържание, с изключение на секретната информация.

 

Водещи

Най-четени