Клоунската агресия зарази и Австрия 25.10 | 18:58

Трима пострадаха при отделни нападения в различни провинции преди Хелоуин

От iNews.bg

Трима души бяха ранени при три различни нападения в Австрия от лица, маскирани като клоуни, предаде АФП.

Пострадал е младеж на 19 години, който е бил ударен с бейзболна бухалка. Нападението е станало в град Шваз в провинция Тирол. В град Мюрцушлаг в Щирия пък 16-годишна тийнейджърка падна в шахта в подземен гараж, докато се опитваше да избяга от агресивен клоун. Момичето е прието в болница в сериозно състояние. В град Вилах в Каринтия 16-годишна беше атакувана по време на джогинг от мъж с маска на клоун. И това момиче е в болница.

Нападенията бяха извършени в навечерието на Хелоуин, който се отбелязва в нощта на 31 октомври срещу 1 ноември.

Подобни нападения имаше в САЩ, Великобритания, Германия, Нова Зеландия и Австралия, но за първи път сега са регистрирани в Австрия.

В Германия пореден подобен инцидент приключи зле за дегизирания като клоун нападател, предаде Асошиейтед прес.

Тийнейджър, маскиран като клоун и въоръжен с чук, връхлетя върху свои връстници на улица в Берлин в опит да се пошегува и да ги уплаши. Тогава 14-годишно момче от групата извади нож и наръга клоуна-нападател. После свали клоунската му маска и откри, че под нея се крие негов 16-годишен познат. Тогава 14-годишното момче оказало първа помощ на наръгания си приятел като го откарал в болница. 14-годишният бил задържан за кратко в полицията, а после бил предаден на родителите си.

Водещи

Най-четени