Кодзияс е в Скопие за нов кръг преговори за името 23.03 | 10:18

Самолетът му бе първият гръцки, кацнал на летището в Скопие след преименуването му

От iNews.bg

Първият дипломат на Гърция Никос Кодзиас кацна снощи на летището в Скопие с правителствения самолет. Това е неговата първа визита, след като аерогарата беше преименувана, като част от отстъпките, направени от македонското правителство в процеса на преговорите за името, отбелязва БГНЕС. За пръв път гръцки самолет каца на главното летище в Република Македония, след като името му бе променено от "Александър Велики" на Международно летище "Скопипе".

Кодзиас беше посрещнат от официална делегация, а по-късно имаше работна вечеря със своя македонски колега Никола Димитров, като подготовка за днешния натоварен дневен ред. Гръцкият външен министър ще разговаря с Димитров, с премиера Зоран Заев, с вицепремиера Буяр Османи, с председателя на парламента Талат Джафери, с лидерите на ВМРО-ДПМНЕ и ДСИ Христиан Мицкоски и Али Ахмети.

Естествено по време на разговорите ще бъдат обсъдени позициите на Скопие и Атина по въпроса за името и представеното по-рано тази седмица проектоспоразумение от гръцка страна.

Водещи

Най-четени