Край на спасителната операция в Генуа 19.08 | 18:02

Окончателният брой на жертвите е 43, четирима от 9 в болниците са в критично състояние

От iNews.bg

Приключи издирвателна операция на рухналия мост в Генуа. В резултат на това официално обявеният брой на жертвите стана 43. Броят на загиналите нарасна, след като от автомобил бяха извадени телата на тричленно семейство. Деветима пострадали остават в болница, като 4-ма от тях са в критично състояние, предаде БНР.

Служителят от спасителния отряд Стефано Занут поясни: 

"Инсталирали сме инструмент, наречен георадар, който да следи движението и поведението на останалата част от структурата. Това ще ни помогне да разберем дали има проблеми, или не и как се развива ситуацията". 

Спасителите не смятат, че ще намерят още загинали, но имат за задача да обезопасят терена с руините и да помогнат на следствието да установи причините за трагедията.

Половин милиард евро за ликвидиране на последствията от срутването на естакадата и за изграждането на нов мост на мястото на падналия ще отпусне компанията оператор на рухналия мост. Според инфраструктурния гигант това може да стане за 8 месеца.

Ще се създадат и два фонда за подпомагане на семействата на жертвите и за евакуираните от жилищата, намиращи се под моста, които ще се нуждаят от нови.

Водещи

Най-четени