Крим посрещна Великата княгиня Мария Романова 16.05 | 16:06

Тя е придружавана от сина си – престолонаследника Георгий Михайлович

От iNews.bg

Главата на руското царско семейство Мария Романова пристигна на първото си официално посещение в Крим след присъединяването му към Русия, съобщи РИА Новости. Великата княгиня Мария Владимировна е придружавана от сина си – престолонаследника Георгий Михайлович.

Официалното посрещане на високопоставените гости се състоя в павилиона за ВИП пасажери на международното летище в Симферопол. Великата княгиня и престолонаследникът ще бъдат в Крим до 20 май. Визитата им е свързана със 100-годишнината от посещението на император Николай Втори на полуострова. Великата княгиня ще присъства на откриването на паметна плоча по повод императорската визита през 1916 година. Ще бъде открит и паметник на Николай Втори. Мария Романова ще разговаря и с мюфтията на римските мюсюлмани Емирали Аблаев.

В сряда Великата княгиня ще присъства на проява, посветена на годишнината от депортирането на кримските татари.

Мария Романова е единственото дете на Владимир Кирилович Романов – глава на руското императорско семейство в изгнание. Неговият баща – великият княз Кирил Владимирович, се провъзгласява през 1924 година за руски император в изгнание. Мария Романова е родена и израсла в Испания. През 1976 година се омъжва за княз Михаил Павлович Пруски.От този брак през 1981 година в Мадрид се ражда Георгий Михайлович Романов.

През 1989 година Мария Владимировна е провъзгласена от баща си за наследничка на руския престол. Други потомци на руското царско семейство оспорват претенциите на Мария Владимировна.

Водещи

Най-четени