Кървав атентат в САЩ! Член на ИД стреля по морски пехотинци (ВИДЕО) 17.07 | 08:56

При нападението бяха убити четирима морски пехотинци от армията на САЩ, други трима души бяха ранени

От Беатрис Николoва

Четирима морски пехотинци бяха убити, когато тежко въоръжен стрелец откри огън по два армейски центъра в Чатануга в американския щат Тенеси. Властите в САЩ определиха случая като "акт на местен тероризъм”.

Нападателят е идентифициран като Мухамад Юсеф Абдулазиз. Той бе ликвидиран в резултат на скоростно преследване с местната полиция, съобщава The Telegraph.

Силите за сигурност нахлуха в къща в квартал, разположен на около 15 минути път с кола от мястото на престъпленията, за която се смята, че е собственост на семейството на Абдулазиз. Очевидци разказват, че полицаите са нахлули с извадени оръжия и две жени са били изведени с белезници на ръцете.

Атаката бе извършена в последния ден на свещения за мюсюлманите месец Рамадан (по ислямския календар) на фона на призивите на ислямистите към вълци-единаци да извършват терористични актове. Атаката бе извършена в последния ден на свещения за мюсюлманите месец Рамадан (по ислямския календар) на фона на призивите на ислямистите към вълци-единаци да извършват терористични актове.

М охамед Юсуф Абдулазис, на 24 години, е нападнал два офиса на военните с цял арсенал оръжия, преди да умре в престрелката. Той е роден в Кувейт, но е живял в близост до Чатануга, и е натурализиран американец с диплома на инженер.

Абдулазис, който е карал сребрист открит Форд Мустанг, първо е отбил до наборен център в търговски център и е изстрелял откос в стъклената врата. След това той е карал до тренировъчен център на американската флота, където е влетял през вратата и е открил огън.

По думите на специален агент на Бюрото, американските детективи търсят "всяка възможна улика дали става въпрос за тероризъм, дали е вътрешен, международен или просто криминален акт".

 

 

Водещи

Най-четени