Лавров: Запазваме си правото да разполагаме ракети в различни части на света 07.03 | 11:29

Ако някъде се появят ракети американско производство, ние си запазваме правото да направим същото, заяви руският външен министър

От iNews

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че страната му си запазва правото да разполага ракети, забранени от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, от който Съединените щати се оттеглиха, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БНР.

Според Лавров решението на Вашингтон дава на Москва свободата да започне да монтира свои ракетни установки в различни части на света.  "Както каза и президентът Путин, ако Съединените щати се оттеглят от договора, те ще могат да разполагат ракетите, забранени от него, в една или друга част на света. Ако някъде се появят ракети американско производство, ние си запазваме правото да направим същото, така че в този район да има и наши ракети", каза руският външен министър в Абу Даби.

Там Лавров коментира и американските санкции срещу поддръжниците на правителството на венецуелския президент Николас Мадуро. Той ги определи като "неправомерни" и изрази надежда, че примерът на Съединените щати "няма да се окаже заразителен за когото и да било".

Водещи

Най-четени