Леонид Кравчук посъветва Зеленский да свали блокадата на Крим 23.04 | 12:44

От iNews

Бившият украински президент Леонид Кравчук посъветва Владимир Зеленский, да промени държавната политика по отношение на Крим.  В интервю за РИА Новости, политикът отбеляза, че Киев е малко вероятно да се съгласи да признае полуострова за руски.

Според него обаче е необходимо да се установят "човешки" отношения с кримчаните.  С развитието и задълбочаването на отношенията между Украйна и Крим постепенно ще бъде възможно да се стигне до "правилните заключения", добави Кравчук. 

Преди присъединяването 85% от нуждите на Крим от прясна вода и 90% от доставките на електроенергия бяха задоволявани от Украйна. След референдума през 2014 г. Киев организира блокада на полуострова, спирайки снабдяването с вода и лишавайки жителите на Крим от електроснабдяване. 

Сега регионът създаде собствено електроснабдяване, по-специално Балаклавска ТЕЦ и Таврическа ТЕЦ, които работят на пълна мощност.  Проблемът с водоснабдяването беше решен чрез разработване на нови артезиански кладенци, както и чрез прехвърляне на вода по река Биюк-Карасу и по протежение на канала на изток от Крим. 

Южните и централните райони са снабдени с вода от естествени водоеми.

Водещи

Най-четени