Лидерите на БРИКС се срещат в Китай 04.09 | 11:00

Преди да започнат преговорите, петимата държавни лидери се хванаха за ръце

От iNews.bg

Срещата на лидерите на държавите от групата БРИКС започна в китайския град Сямън. Висшите държавни ръководители на Бразилия, Русия, Индия, Китай, Русия и Република Южна Африка се събраха на първото пленарно заседание, предаде БГНЕС, позовавайки се на ТАСС.

Преди началото на срещата държавните глави се появиха пред фотографите за официални снимки. В средата застана домакинът на срещата - президентът на Китай Си Цзинпин, вдясно от него застана руският президент Владимир Путин, до него президентът на Бразилия Мишел Темер, вляво от Цзинпин застана президентът на РЮА Джейкъб Зума, а до него се нареди индийският лидер Нарендра Моди. По молба на фотографите лидерите се хванаха за ръце.

Самите разговори между петимата са закрити за пресата. Според предварителната информация, публикувана на сайта на Кремъл, основните теми на срещата ще бъдат състоянието на световната икономика и глобалното икономическо управление, международните и регионалните конфликти, националната сигурност и развитие. Лидерите на БРИКС ще подпишат и декларация след края на преговорите. Засега не е ясно нейното съдържание.

Водещи

Най-четени