МВнР: 22-ма левскари са били арестувани в Сплит, 18 още са там 13.07 | 11:36

Трима от битите от ултрасите на „Хайдук“ са с по-сериозни наранявания

От iNews.bg

Снощи в 02:35 ч в МВнР е получен сигнал от изпълнителния директор на ФК "Левски” (София), че в град Задар, Хърватия, е възникнал инцидент между привърженици на ФК "Левски” (София) и ФК "Хайдук” (Сплит). В резултат на който е запалена лека кола на българските привърженици.

Посланикът на Република България в Хърватия Таня Димитрова и консулът Христина Биджеранова са пристигнали спешно на мястото на инцидента и в момента са в полицейското управление в Задар, където се изясняват подробностите.

По данни на хърватската полиция, 4-ма от привържениците на "Левски” са участвали в спречкване с фенове на "Хайдук” в град Сплит през деня вчера. След което са се прибрали да нощуват в Задар, където автомобилът им е бил опожарен през нощта на 12 срещу 13 юли.

Полицията е задържала за разпит общо 22 привърженици на "Левски”, за които се смята, че може да са участвали в поредица от сблъсъци с фенове на противниковия отбор през изминалото денонощие. Няма данни за тежко пострадали български граждани, освен трима, които са с леки телесни наранявания и им е оказана помощ в местна болница. Със съдействието на българското посолство е осигурен преводач и се снемат показания на задържаните.

"Левски” (София) гостува на "Хайдук” (Сплит) днес от 21,30 ч българско време в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Българското посолство ще оказва пълно съдействие на феновете. Дежурният телефон на българското посолство в Загреб е 00385 984 69 808.

Към 11:00 ч днес 18 български граждани, привърженици на ФК "Левски", са все още в полицейското управление на Задар,  за да  предоставят писмени показания във връзка с инцидент с опожарен български автомобил и поредица от сблъсъци с фенове на ФК "Хайдук" (Сплит).

Водещи

Най-четени