Макрон към французите: Стига сте мрънкали 05.10 | 11:41

Марин Льо Пен обаче контрира, че оплакващите се имат конкретни причини за това

От iNews.bg

Президентът на Франция Емануел Макрон призова сънародниците си да престанат да се оплакват, предава АФП. Той направи този коментар по време на посещение в село Коломбе ле Дьоз Еглиз в североизточната част на страната, където е погребан Шарл дьо Гол. Местен пенсионер се оплака на Макрон от малката си пенсия, на което той отговори, че генерал Дьо Гол имал следното правило: "Свободен си да говориш всичко, но не и да се оплакваш", предаде БГНЕС.

"Смятам, че генералът е напълно прав. Страната ни щеше да бъде различна, ако всеки спазваше това правило", заяви настоящият френски държавен глава. "Не осъзнаваме колко големи късметлии сме. В тази страна виждаме все повече и повече възрастни хора в добро здраве", продължи Макрон.

Лидерът на "Националния съюз" Марин Льо Пен не пропусна да вземе отношение. "Тези, които се оплакват, не го правят за забавление, а защото са жертва на непрекъснатото повишение на данъците и повсеместната несигурност", написа тя в "Туитър".

Ескперти припомнят, че в бюджета на Франция за 2019 година се предвижда допълнително ограничаване на разходите за пенсии и социални помощи.

Водещи

Най-четени