Макрон отново жертва на хакерска атака 06.05 | 13:12

Хиляди документи на негови сътрудници изтекоха в мрежата

От iNews.bg

Основният претендент за президентския пост във Франция Еманюел Макрон обяви, че е жертва на хакерска атака ден преди балотажа. Хиляди имейли на негови сътрудници се появиха в интернет. Според кадидат-президентът това е кампаниям която цели да бъде дискредитиран.

Девет гигабайта различни документи, свързани с кампанията на Макрон, се появиха в на сайт за споделяне на файлове. Според него публикуваните имейли и финансови документи са смесица от автентични и фалшиви данни, които целят да объркат избирателя и да хвърлят сянка на съмнение върху личността на Еманюел Макрон, предаде Нова ТВ.

От екипа на младия политик не посочиха виновник за хакерската атака. Но намекнаха за прилики с предизборната борба в САЩ, където още разследват дали руски хакери са помогнали на Доналд Тръмп да стане президент. Вътрешното министерство на Франция обяви, че няма да коментира казаното от Макрон. А Избирателната комисия предупреди вестниците да не обсъждат съдържанието на документите, защото това може да се счете за агитация в деня за размисъл.

Водещи

Най-четени