Малайзиският самолет умишлено е летял към Андаманските острови 14.03 | 12:49

Една от версиите е, че самолетът е управляван от пилот и е отвлечен

От Мая Александрова

САЩ са изпратили екипи за наблюдение в Индийския океан, за да помогне в търсенето на изчезналия малайзийски самолет, след като се появиха твърдения, че той може би е летял по-дълго отколкото разследващите предполагаха.

Анонимни изтичници заявиха, че самолетът е изпратил сигнали до сателита пет часа след изчезването.
Въпреки това следователите заявиха, че данните не са окончателни. Малайзия отказа да коментира твърденията, предаде ВВС .

Полет MH370 изчезна миналата събота с 239 души на борда.

Данни от военни радари сочат, че изчезналият малайзийски самолет умишлено е летял към Андаманските острови в Индийския океан. Според източниците, неидентифициран самолет, вероятно изчезналият, е следвал маршрут между две навигационни точки, дефинирани от GPS. Това е знак, че когато за последно е била засечена от военните радари край северозападния бряг на Малайзия, машината е била управлявана от човек с летателен опит.

Друг източник твърди, че разследването се съсредоточава все повече върху теорията, че някой умел пилот умишлено е отклонил самолета на стотици мили от предвидения му маршрут от Куала Лумпур до Пекин. По думите му сега се разглежда версията за саботаж и за отвличане.

Водещи

Най-четени