Малолетни бежанци насилват млади жени и в Белгия 15.01 | 20:23

Местните полицаи прикривали инцидентите както колегите си в Германия и Швеция

От iNews.bg

Сексуалните нападения над европейки от бежанци придобиват все по-голяма масовост. След като скандалът гръмна на Нова година в Германия, а малко след това се оказа, че инцидентите в Кьолн, Хамбург и т.н. изобщо не са прецедент и подобни е имало и в други европейски държави, сега в списъка влиза и Белгия. Нещо повече, там нападателите са не само бежанци, но и малолетни.

Миналата неделя трима мигранти на възраст между 12 и 13 години наобиколили 22-годишна белгийка, която пътувала сама в купе във влака Брюксел-Турне. След това бежанците започнали да я опипват. Тя започва да вика за помощ, на което реагират пътниците от съседните купета. Те сигнализират на персонала на влака, който се свързва с полицията. След като композицията пристига в Турне, тримата малолетни бежанци са задържани и отведени в полицията, съобщава express.co.uk, позовавайки се на информация от местни медии. Оказва се, че те са регистрирани във Франция и чакат да получат бежански статут.

Младата белгийка, пожелала анонимност, подава оплакване пред органите на реда. Въпреки това обаче те не реагират. Нещо повече, малко след задържането си насилниците тийнейджъри са освободени, а полицията решава да не разследва случая. Той обаче излиза на бял свят, след като само за дни се случват още два подобни инцидента. Този път жертвите на сексуалния тормоз дори са били непълнолетни. Описаните от двете момичета нападения наподобяват това над 22-годишната жертва. Според оплакванията им те са били нападната също от група от трима души, отново малолетни. Според властите засега не е ясно дали става въпрос за същата група или за друга. Според думите на временно изпълняващия длъжността прокурор на Турне Фредерик Барисо тримата задържани за първото сексуално нападение ще бъдат призовани за втори разпит предвид новопостъпилата информация.

Водещи

Най-четени