Мей: Ще спечеля битката на идеи в парламента и Великобритания 11.07 | 18:45

Британският премиер изнесе първата си голяма реч след провала й на изборите

От iNews.bg

Британският премиер Тереза Мей обеща да спечели битката на идеи в парламента и в цяла Великобритания. Министър-председателят изнесе първата си голяма реч, след като партията й загуби мнозинството си на изборите миналия месец, инициирани от самата нея. Тя призна, че предварителният вот, който сама поиска три години преди предвидените, не е оправдал очакванията й и отправи предизвикателство към опозицията, предаде бТВ.

"В този критичен момент от нашата история можем да бъдем плахи или да сме смели. Можем да играем на сигурно или да излезем с нова сила и да предизвикаме нашите опоненти да дадат своя принос, а не само да критикуват. Смятам, че тази страна се нуждае от правителство, готово да действа смело за по-доброто бъдеще за Великобритания. И сме твърдо решени да бъдем това правителство”, зарече се британският премиер.

Мей заяви още, че ще продължи да работи за една по-справедлива Великобритания след развода с ЕС. Обещанията й дойдоха ден, след като Европарламентът даде съкрушителна оценка и заплаши с вето британските предложения за правата на европейските граждани след Брекзит, на които Лондон предлага специален статут на различни от британските граждани и то при определени условия.

Водещи

Най-четени