Мей отчете напредък в преговорите с Юнкер 21.02 | 16:43

Двамата окачествиха срещата си като конструктивна

От iNews.bg

Премиерът Тереза Мей заяви, че е постигнала "напредък” в преговорите с ЕС в сряда в опитите си да постигне отстъпки по отношение на развода на Великобритания, но както се очаква, не е отбелязан голям пробив, съобщи АФП, предаде БГНЕС.

При по-малко от шест седмици до деня на Брекзит, Мей се срещна с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер с надежда за движение по "ирландския проблем” – след като лидерите на ЕС настояха, че няма да подновят преговорите.

Нараства страхът, че Великобритания все още може да излезе без сделка, особено след новата драма точно преди отпътуването на Мей за Брюксел, след като трима от нейните депутати подадоха оставка от Консервативна партия в знак на протест, присъединявайки се към новата независима група от законодатели.

В съвместно изявление Мей и Юнкер нарекоха срещата си "конструктивна”, пораждайки малко по-положителен тон, отколкото когато двамата лидери се срещнаха преди две седмици.

"Двамата лидери се съгласиха, че преговорите са били конструктивни и призоваха съответните си екипи да продължат да проучват възможностите в позитивен дух”, се казва в изявлението.

Юнкер, който се появи с лепенка на бузата си, каза, че се явява в този вид, защото се е порязал тази сутрин, докато се бръсне, а не защото това "му е причинено от британския премиер Тереза Мей".

Водещи

Най-четени