Мей поканила Тръмп на две посещения в Лондон 28.01 | 12:42

Първото ще е през лятото, следвщото - наесен

От iNews.bg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че британският министър-председател Тереза Мей го е поканила да посети два пъти страната й през 2018 година, в това число и на държавна визита. Това става ясно две седмици, след като държавният глава на Щатите се отказа да гостува в Лондон през февруари, както бе планирано по-рано. Както написа в своя "Туитър" журналистът Пиърс Морган, който интервюира американския лидер, двете посещения са договорени за лятото и есента. "Президентът Тръмп ми каза, че тази седмица Тереза Мей му е предложила да направи две визити до Великобритания тази година – една работна през лятото и една държавна през есента", гласи публикацията на Морган в социалната мрежа, предаде БГНЕС.

Пълното му интервю с американският лидер ще бъде излъчено днес по британската телевизия ITV. Отделни детайли от разговора му с Тръмп ще бъдат публикувани и във вестник "Мейл он Съндей". Въпреки това обаче вече бяха завъртени рекламни трейлъри от телевизионния запис. В един от откъсите се вижда как президентът на САЩ заявява, че се счита за много популярна и харесвана личност във Великобритания. "Постарах се да не се изсмея и отбелязах: много опозиционни политици, като Джеръми Корбин, лидерът на лейбъристите, и кметът на Лондон Садик Хан не желаят да ви допуснат до страната. Те не искат да идвате по какъвто и да било повод", коментира Морган.

"Това си е техен проблем. Ако не искат, аз мога да си остана и у дома", отговорил Тръмп на забележката и добавил, че много от британците всъщност харесват възгледите му и се отнасят към него с уважение.

БГНЕС припомня, че през 2017 година Мей отправи покана към Тръмп от името на кралица Елизабет II да отиде на държавно посещение във Великобритания. Повече от 2 млн. британци обаче подписаха петиция за отмяна на визитата му заради възмущението си към политиката му и в частност, антимиграционния му указ.

Водещи

Най-четени