Мей предупреждава: Може и да не се разберем с Брюксел 02.10 | 16:09

Тя отбеляза, че Лондон работи усилено, за да има сделка за „Брекзит“, но не и какво ще стане, ако не успее

От iNews.bg

Британското правителство може и да не успее да постигне споразумение с Европейския съюз за Брекзит, призна британският премиер Тереза Май в интервю пред ВВС, предаде "Дарик". "Възможно е да имаме споразумение, но има и възможност да не се сключи сделка", каза тя.

Лидерът на Обединеното кралство не беше в състояние да отговори на въпроса какво очаква страната в случай на втория сценарий. Тя отново да изрази увереност, че споразумението с Брюксел ще бъде полезно не само за Обединеното кралство, но и за самия ЕС. В отговор на въпросе готова ли тя подаде оставка, ако Великобритания не постигне съгласие с Брюксел, британският премиер заяви: "Аз работя усилено, за да има сделка. Нека се фокусираме върху стремежа си да го постигнем".

Официалните преговори между Лондон и Брюксел относно условията, при които Обединеното кралство ще се оттегли от ЕС, започнаха на 19 юни в белгийската столица. Това се случи почти година след референдума във Великобритания, при който 51,9% от гражданите подкрепиха напускането на европейската общност.

Преговорите трябва да продължат до ноември 2018 г., след което страните ще имат шест месеца да ратифицират споразуменията. Самият Брекзит трябва да бъде факт не по-късно от края на март 2019 г.

Водещи

Най-четени