Мелания скочи на жълтата преса! Иска обезщетение от 150 милиона 08.02 | 13:49

Първата дама на САЩ ще си търси правата заради обида

От iNews.bg

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп "скочи" на жълтите писания по нейн адрес. Бившата манекенка ще потърси отговорност на британското издание Daily Mail в съда заради обида. Тя иска обезщетение от 150 милиона долара за нанесени морални щети, защото в една от публикациите си от миналата година вестникът твърдял, че тя е работила като компаньонка през 90-те години на миналия век.

Искът вече е подаден в съд в Ню Йорк от адвоката на милиардерската съпруга Чарлз Хардър. В него се казва, че твърденията на вестника са "злонамерени и нанасящи ущърб" на първата дама.

Припомняме, че недоказаната информация за заниманията на Мелания от миналото се появи по време на предизборната кампания. Освен в британското издание, новината, че е била компаньонка, излезе и в блога на 71-годишния Уебстър Тарпли. Още тогава г-жа Тръмп подаде иск в щата Мериленд, но магистратите там го отхвърлиха, защото случаят бил извън юрисдикцията им.

Последва втори иск, който приключи с победа за Мелания, но тя се изразяваше в споразумение между нея и Уебстър. Двамата се разбраха блогърът да ѝ плати солидна сума. Мъжът публикува, също така, и изявление, в което призна, че е качил невярна и оклеветяваща информация за Мелания Тръмп.

Водещи

Най-четени