Мощно земетресение удари и Мианмар 24.08 | 17:37

Не е ясно дали има жертви, ранените пък са по-скоро следствие на паничеси бягства по улиците

От iNews.bg

След Италия, мощно земетресение днес удари и Мианмар. На територията на азиатската държава е регистриран трус с магнитуд 6.8 по скалата на Рихтер. Земетресението е било в непосредствена близост до посещавания от туристи древен град Баган. Епицентърът му е бил на дълбочина 85 км на 143 км западно от град Метхил – център на провинция Мандалай. Трусовете са продължили няколко минути.

Земетресението е усетено и в столицата Янгон, където високите сгради са се разлюлели, както и в столиците на Тайланд и Бангладеш, предаде БГНЕС. Трусът е почувстван и в индийските щати Западна Бенгалия и Асам. В столицата на Западна Бенгалия Колката изпаднали в паника хора напускали люлеещите се високи здания. Метрото временно спряло поради опасност от вторични трусове.

Земетресението е усетено в южен и югозападен Бенгладеш, по протежение на границата с Мянмар. На излъчени по телевизията кадри се вижда как уплашени хора бягат от сградите на улицата. 20 души са пострадали при паническо бягство от здание в промишлената зона Савар край Дака. Засега не е ясно дали има жертви и разрушения.

Водещи

Най-четени