Над 290 са вече загиналите от труса в Мексико 23.09 | 10:17

Само в столицата разрушените сгради са 181

От iNews.bg

Повече от 293 души за загиналите по последни данни в резултат на мощното земетресение, което разтърси Мексико във вторник. "Понастоящем се съобщава за 293 жертви. От тях 122 в Мексико сити, 73 в Морелос, 45 в Пуебла, 13 в щата Мексико, 6 в Гереро и 1 в Оахака”, съобщи в петък националният координатор на силите по гражданска отбрана в страната Луис Фелипе Пуенте, предаде БГНЕС. Спасителната акция продължава, като се очаква броят на жертвите да нарастне още.

Междувременно стана ясно, че 181 сгради са се срутили вследствие на мощния трус само в Мексико сити, съобщи мексиканският вестник "Реформа", цитирайки източници от общинската управа. Досега по официална информация срутените сгради бяха 38, припомня бТВ.

Още над 3800 сгради в мексиканската столица са понесли щети. Има опасност много здания да паднат или са набелязани за разрушаване. Спасителните екипи продължават да изваждат оцелели изпод руините в днешния четвърти ден от началото на спасителната операция. Градската управа съобщи, че от вторник са спасени общо 60 души, предаде АП.

Водещи

Най-четени