Над половината Алепо вече е освободено от терористите 04.12 | 18:11

Правителствената армия е изтласкала бунтовниците от 30 квартала на мегаполиса и продължава настъплението

От iNews.bg

Над половината от територията на Алепо вече е под контрола на сирийските войски. Армията на Башар Асад е усяла да вземе под контрол 30 квартала в източната част на града. Което представлява 52% от територията му, съобщава руското Министерство на отбраната. Днес настъплението на правителствената армия срещу бунтовниците е продължило успешно. Те са били изтласкани и от района Каримал ел Катараджи, чиято територия заема 3 квадратни километра, предаде "РИА Новости".

Източник на информационната агенция сред опълченците, подкрепящи войските на Асад, разказва, че успешното настъпление в източните части на Алепо продължава. Освободен е бил също така и почти целия квартал "Халвания", а също и приблизително половината шосе, свързващо града с международното летище в Алепо. От квартал "Мейсар" пък успешно са били изтласкани и послените въоръжени отряди на противниците на Дамаск.

При продължаващото успешно настъпление сирийската армия скоро ще може да излезе очи в очи срещу бунтовниците около Цитаделата, която е най-голямата древна забележителност в града и се намира в центъра, съобщава ливанската телевизия "Ал Манар. При успех войските на Асад ще могат да придобият контрол и над историческия център на Алепо.

Водещи

Най-четени