Най-малко 13 загинали при срутване на надлез в Бангладеш 25.11 | 10:04

Под отломките може да има още десетки хора

От Андриян Георгиев

Най-малко 13 души са загинали при рухването на строящ се надлез в големия пристанищен град Читагонг в Южен Бангладеш, съобщи AFP. Под отломките може да има още десетки хора. Досега са извадени 13 тела.

Трагедията се е разиграла снощи. В спасителните операции участват и военни екипи. 

Около 20 души са ранени, някои от тях - при сблъсъци с полицията, след като разгневена тълпа щурмува офисите на строителната компания, която изгражда обекта.

Според свидетели под моста е имало към 50 строителни работници и амбулантни търговци на зеленчуци в края на работния ден, когато бетонните подпорни греди, крепящи моста, поддали. Гредите били високи към 30 метра и широки 2 м.

"Започнахме да трошим гредите на парчета, за да видим дали под тях няма хора. Опитахме се да ги вдигнем с кран, но те са твърде тежки", каза началникът на противопожарните служби в Читатонг.

През август също е имало инцидент на това място - греда се срутила и ранила шофьор на рикша, припомня БТА.

През септември Световната банка изрази тревога от корупцията в Бангладеш. Банката отказа да отпуска нови средства за финансиране на строежа на автомобилен и железопътен мост, свързващ Дака с крайбрежните райони и настоява за независимо разследване на предполагаемата корупция около проекта.

Водещи

Най-четени