Намериха следи от малайзийския самолет край Австралия? 20.03 | 07:41

Забелязани са два предмета, които може да са останки от летателния апарат

От Цанка Донкова

Два предмета, за които се смята, че са от изчезналия малайзийски самолет, са били забелязани край Австралия. Това е заявил премиерът на страната Тони Абът, съобщава BBC.

Австралия, участват в издирването на летателния апарат, като претърсва района южно от Индийския океан.

Абът посочи, че обектите са били идентифицирани от сателитни снимки. Към мястото веднага са насочени самолети от Австралия, Нова Заландия и САЩ, които да проверят обектите.

Най-големият обект, засечен в издирването на изчезналия малайзийски самолет, е с големина 24 метра.

Намирането им обаче може да се окаже доста трудно, а и има вероятност да не са свързани с изчезналия Boieng и да са поредната фалшива следа, предупреди австрийският премиер.

Малайзийският самолет изчезна на 8 март, докато извършваше полет от Коала Лумпур към Пекин. На борда на летателния апарат имаше 239 души.

До момента 26 страни са се включили в издирването на самолета, като се започна от мястото, където за последно е бил засечен самолета.

Близките на пасажерите пък заплашиха с гладна стачка, заради липсата на информация. Вече 12 ден няма никакви следи от Boing-а, което задълбочава загадката какво се е случило с него.

Различни последователи на Шерлок Холмс започнаха да чертаят най-различни теории за съдбата на самолета, а други ентусиасти преглеждат онлайн стотици сателитни снимки.

Водещи

Най-четени