Наше момче убито в Германия 18.04 | 14:38

Тийнейджърът попаднал случайно в меле, лекарите не успели да го спасят

От iNews.bg

Българско момче е било убито в Германия. Става въпрос за 14-годишно дете. То е намерило смъртта си злощастно след спречкване в град Дуисбург. Инцидентът е станал в неделя при неизяснени все още обстоятелства, предаде бТВ.

Онзи ден вечерта малко преди полунощ в дома на 40-годишния Димитър М. се звъни. Съседско момче моли за помощ, защото навън има сбиване. Събрала се е група, има кавга. Причините за нея са неясни.

По думите на Димитър пред германските медии, когато излиза навън, той е ударен и губи съзнание. Мъжът е бил последван навън и от 14-годишния си син Александър. Младежът обаче също е атакуван – нападнат е с брадва в лицето, промушен е и с нож в гърба. Въпреки оказаната спешна помощ, момчето умира от раните си в болница.

Германските власти са започнали разследване. Какви са причините за сбиването засега не е ясно. На мястото е имало поне 100 души, но все още няма заподозрян. Днес ще бъде извършена аутопсия на тялото на момчето. Водят се и разпити.

В Дуисбург живее голяма ромска общност от България и Румъния. Кварталът, в който е станал инцидентът, е известен с високи нива на криминална активност, свързани с мигранти от Югоизточна Европа.

Водещи

Най-четени