Неизвестни потрошиха колите на руското посолство в Киев 06.03 | 15:38

От дипломатическото представителство са отправили протестна нота до украинското МВнР

От iNews.bg

Неизвестни лица са потрошили автомобили на руското посолство в Киев тази нощ. Инцидентът е станал на паркинга до сградата на дипломатическото представителство. Най-сериозно пострадали са три автомобила. Паралелно с това към сградата на посолството са били хвърлени и няколко димни гранати и запалени факли.

От руското посолство до украинското Министерство на външните работи вече е била изпратена протестна нота, съобщава пред "РИА Новости” говорителят на дипломатическата мисия Олег Гришин. Той разказва, че през изминалата нощ група неизвестни лица, облечени в камуфлажни дрехи и с маски на лицата са извършили нападение срещу колите на паркинга на посолството с бейзболни бухалки. Инцидентът е бил записан от охранителните камери на дипломатическото представителство на Москва. Според Гришин акцията е била подготвена предварително и организирана много добре.  

След подадения сигнал в местната полиция, органите на реда са се отзовали, но при идването им на мястото на инцидента не са намерили нищо друго освен един чук. Властите в Киев са започнали разследване за хулиганство. Ако виновниците бъдат намерени и престъплението им се докаже, ги грози до 4 години затвор.

Водещи

Най-четени