Нова размяна на ракети и бомби между Израел и „Хамас“ 09.08 | 10:32

Трима души сас загинали след ударите, сред тях жена и бебе

От iNews.bg

Бойци от палестинското движение Хамас изстреляха вчера десетки ракети от ивицата Газа срещу Израел. Тел Авив също отвърна с въздушни удари. Към момента се съобщава за три жертви, предаде БНТ.

Бременна палестинка и 18-месечното ѝ бебе станаха жертва на поредната вълна на насилие в Ивицата Газа. Боец от палестинското движение Хамас засега е третият загинал вследствие на въздушните удари.

Палестинците са изстреляли около 70 ракети към територията на Израел, по данни на израелската армия. Повечето от тях са паднали в необитаеми райони, а 11 са били прехванати от израелската система за противоракетна отбрана. Две обаче са ударили град Сдерот, където един човек е леко ранен, а няколко други са потърсили лекарска помощ в състояние на шок.

Израелските военновъздушни сили са отвърнали на удара, поразявайки военни обекти в Газа. 

Всичко това се случва, въпреки опитите да бъде постигнат напредък към евентуално примирие, за да се избегне поредната война в региона. ООН вече призова за спокойствие, а специалният пратеник на Организацията за Близкия изток Николай Младенов изрази дълбока тревога от ескалацията на насилието.

На този фон дойде новината от далечна Колумбия, че признава Палестина за "свободна, независима и суверенна държава". До момента над 130 страни са признали палестинската държава. 

Водещи

Най-четени