Нови 3 държави в Европа отказаха митинги на Ердоган 11.03 | 10:22

Швейцария, Австрия и Холандия забраниха на Турция организирането на такива прояви

От iNews.bg

Нови 3 европейски държави последваха примера на Германия и отказаха на турските власти да провеждта агитационни митинги във връзка с предстоящия в югоизточната ни съседка референдум. Властите в Цюрих и в австрийските градове Линц, Херцогенбург и Хьорбранц не дадоха разрешение за митинги, които трябваше да се проведат снощи. Очаква се същото да се случи и в Ротердам при днешната визита на турския външен министър в Холандия.

Мевлют Чавушоглу няма да получи разрешение да води кампания в Ротердам в подкрепа на референдума за засилване на президентската власт в Турция, заяви кметът на холандския град Ахмед Абуталеб, цитиран от Ройтерс.

Самият Чавушоглу каза, че ще пътува до Ротердам в събота въпреки всички пречки и въпреки всички расистки изявления. Изказването му бе направено, след като холандският премиер Марк Рюте обяви, че правителството му е посъветвало Турция да не изпраща свои представители за митинги. Рюте предупреди, че посещението на Чавушоглу би предизвикало проблеми между двете страни, припомня БНР. Холандският външен министър Берт Кундерс също заяви, че виззитата на Чавушоглу е нежелана.

Водещи

Най-четени