Нови искри между Белград и Прищина 16.01 | 17:50

Шефът на парламента в Косово отправи заплахи, Вучич не му остана длъжен

От iNews.bg

Нови искри захвърчаха между Белград и Прищина. Председателят на косовския парламент и сръбския президент отправиха остри думи през медиите. Това става и в деня, когато в Косовска Митровица бе разстрелян лидерът на местните сърби Оливер Йованович.

Заявленията на косовски политици, имащи намерение "да стигнат до Ниш", са чути и приети за сведение в Белград. Това каза сръбският президент Александър Вучич в обръщение към нацията в северозападната ни съседка, предаде БГНЕС. "Къде е този, който е истинският стопанин на Косово? Това не е Хашим Тачи, не е Харадинай, това е Кадри Весели. Всички, които са добре запознати със ситуацията в Косово, много добре знаят, и той [Кадри Весели] казва, че албанците няма да се спрат до Ниш. Разбрахме тези заплахи, добре ги чухме, така, както и мълчанието на тези, които бяха длъжни незабавно да реагират на тези заплахи", каза сръбският президент. Подчертавайки, че "Весели до Ниш няма да стигне", предаде БГНЕС.

По думите на Вучич Ниш ще си остане прекрасен град и той кани всички албанци да го посетят като туристи. "А за това да пристигате с армия, по-добре забравете", даде съвет Вучич.

По-рано председателят на парламента на Косово Кадри Весели, на траурна церемония в град Рачак, заяви, че "Сърбия не трябва и да помисля за връщане или албанците няма да се спрат до Ниш". "Всяка опасност ще срещне заслужен отпор от всички албанци, където и да живеят", заяви Весели.

Водещи

Най-четени