Ново кръвопролитие в Германия (ВИДЕО) 25.07 | 07:21

Лекуван в психиатрична клиника сирийски бежанец се взриви пред бар, 12 са ранени

От iNews.bg

Късно снощи в Германия се е случила поредната касапница за последните няколко дни. Млад мъж – бежанец от Сирия, се е самовзривил пред бар в центъра на град Ансбах, Бавария. В резултат на атаката самият терорист е загинал, а други 12 души са ранен. Трима от тях са в много тежко състояние. За щастие засега няма загинали с изключение на терориста. Атентаторът пък нееднократно е попадал в полезрението на полицията. Той е на 27 години, сириец, бежанец, на когото преди около година властите са отказали да предоставят статут. Въпреки това обаче са му разрешили да остане в страната заради обстановката в родината му.

Нападателят е взривил бомбата малко преди полунощ българско време пред входа на бар в центъра на Ансбах. Към момента полицията не изключва възможността атентаторът да е бил съпричастен към някоя терористична организация. При огледа на мястото около взрива е бил намерен мобилният му телефон, предаде "РИА Новости”. В момента информацията от него се извлича и скоро ще има още данни, съобщава министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман.

Преди да извърши самоубийствения атентат снощи, сирийският бежанец 2 пъти се е опитвал да сложи край на живота си. След втория властите са го настанили за лечение в психиатрична клиника.

Според една от версиите цел на атаката може да не е бил барът, пред който е осъществена, а музикален фестивал, който се провежда в града. Снощи на атентатора му е бил отказан достъп до събитието. Затова полицията не изключва именно там да е била основната цел на нападателя. От огледа на мястото на атентата става ясно и че целта е била да се предизвикат повее жертви, тъй като около мястото на взрива са намерени множество метални предмети, чиято цел е била да играят ролята на шрапнели. Не се изключва и версията бомбата да се е задействала по-рано от предвиденото и крайната цел на взрива изобщо да не е бил барът.

Водещи

Най-четени