Ню Йорк иска 35 млн. долара от Обама за охраната на Тръмп 06.12 | 13:55

След избирането му за президент общината въведе извънредни мерки около „Тръмп тауър“

От iNews.bg

Нюйоркската община ще поиска американската държава да й възстанови 35 млн. долара - разходи за охраната на новоизбрания президент Доналд Тръмп. Тази сума ще бъде похарчена от датата на изборите - 8 ноември, до встъпването му в длъжност на 20 януари, съобщи кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, цитиран от АФП.

След избирането на Тръмп за президент полицията в Ню Йорк въведе извънредни мерки за сигурност в "Тръмп тауър", където той живее, както и в околните улици. Операцията по охрана на милиардера се усложнява от факта, че "Тръмп тауър" е на Пето авеню - една от най-оживените артерии в града, отбелязва агенцията.

"Отделяме значителни ресурси за охраната на това място", каза пред журналисти шефът на нюйоркската полиция Джеймс О'Нийл.

Кметът Де Блазио обяви, че ще изпрати на президента Барак Обама писмо, с което да задейства процедурата по възстановяване на парите. И напомни, че при предишни събития, налагащи извънредни мерки за охрана, като например визитата на папа Франциск през септември 2015 г., нюйоркската община е получавала обезщетения от държавата.

Водещи

Най-четени