ООН с нова сграда в западната част на Манхатън 17.07 | 11:21

Строителството ще струва между 370 и 475 млн. долара

От Деляна Петкова

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо подписа разпоредба, с която се дава разрешение на ООН да започне строителство на нов небостъргач в западната част на Манхатън, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Вече 60 години ООН участва в живота на Ню Йорк, като създава работни места, допринася за развитието на туризма и на града. Подписаният от мен закон дава на организацията възможност да започне разширяване на териториалната си база, което ще й даде възможност да изпълнява задачите си и да донесе стотици милиони долари под формата на инвестиции, каза Куомо.

Според плановете, новото здание ще се издига между пресечките на 41-ва и 42-ра улица с Първо авеню и ще е върху площ от 2700 квадратни метра. На по-малко от километър оттам се намира централата на организация, в която от май 2008 г. се извършва капитален ремонт.

До приключването на ремонта заседанията на организацията протичат във временни помещения, разположени близо до сградата на Общото събрание. Освен това ООН ползва под наем офиси в централната част на Манхатън.

Според експерти строителството на новото здание с обща площ над 80 000 кв. м ще струва между 370 и 475 милиона долара.

Водещи

Най-четени