Обама: Ще работим с Русия, дори тя да стои зад последните кибератаки 03.08 | 12:19

"С Русия имаме много разногласия по най-различни въпроси. Но мисля, че ще може да се съсредоточим в областите, където има общи интереси“, изтъкна президентът

От iNews.bg

Американският президент Барак Обама заяви, че кибератаките срещу Демократическата партия на САЩ няма да попречат на САЩ и Русия да търсят решения на конфликтите в Украйна и Русия.

В САЩ мнозина обвиняват Русия, че стои зад кибератаките срещу сървъра на Демократическата партия, от които се разбра, че в нарушение на вътрешно-партийните правила апаратът на партията е подкрепял на първичните избори Хилари Клинтън в ущърб на Бърни Сандърс.

Обама напомни, че разследването на кибератаките се извършва от ФБР, а също "че не трябва да се избързва" с изводите за извършителите на атаките. Но дори и да се потвърдят подозренията спрямо Русия, "това ще бъде само един от многото въпроси", които се обсъждат от лидерите на САЩ и Русия и по които "съществуват разногласия", подчерта Обама на пресконференция в Белия дом. "С Русия имаме много разногласия по най-различни въпроси. Но мисля, че ще може да се съсредоточим в областите, където има общи интереси", изтъкна президентът.

Като примери в това отношение той посочи реализирането на Минските договорености за Украйна и предприеманите усилия към мирно регулиране в Сирия.

Водещи

Най-четени