Обявиха изчезването на полет MH370 за "инцидент" 29.01 | 18:08

Самолетът изчезна на 8 март миналата година с 239 пътници на борда

От Беатрис Николoва

Минаха 10 месеца – точно 328 дни от изчезването на полет 370 с 239 пътници на борда и малайзийските следователи обявиха случката за "инцидент", като по този начин се подсигуриха, че близките на пътниците няма да могат да искат обезщетение, съобщи Usa Today.

Ръководителите на малайзийската цивилна авиация написали в доклада, че самолетът изчерпал запасите си на гориво над Индийския океан (където се предполага, че е паднал) и се е разбил на океанското дъно.

"С дълбоко прискърбие съобщаваме официално, че обявяваме полет MH370 за инцидент", заяви Азхарудин Абдул Рахман, генералният директор на отдела за гражданска авиация на Малайзия.

"Официалната декларация не означава, че спираме издирването на машината", поясни Рахман. Припомняме ви, че полет MH370 изчезна на 8 март напът от Куала Лумпур до Пекин. Смята се, че самолетът се е разбил във водите на Индийския океан край бреговете на западна Австралия.

Близките на изчезналите пасажери приеха тежко новината за обявяването на изчезналия самолет за инцидент.

"Цяла година чаках за искрица надежда. На каква база изобщо обявиха изчезването на полета за инцидент, няма да приема никаква компенсация, просто искам истината", заяви близка на един от изчезналите пътници пред изданието.

Водещи

Най-четени