Опит за убийство на министър в Скопие 01.06 | 14:33

Неизвестни са открили стрелба срещу Никола Тодоров половин час преди да предаде властта

От iNews.bg

Опит за убийство е направен в Скопие. Срещу бившия министър на здравеопазването на Македония Никола Тодоров е стреляно преди малко повече от час. Инцидентът се е случил пред сградата на ведомството, където Тодоров е пристигнал, за да предаде властта на наследника си Арбен Таравари. На влизане в нея неизвестен нападател е извадил огнестрелно оръжие и е стрелял срещу бившия министър, предаде "Фокус", позовавайки се на македонската НОВА ТВ. Към момента няма информация за състоянието на Тодоров, нито за това къде се намира. В настоящия момент пред Министерството на здравеопазването в Скопие има много полиция, която съблюдава за реда.

Малко по-късно Министерството на вътрешните работи на Македония потвърди, че в четвъртък около 12:00 ч. местно време срещу Никола Тодоров е произведена стрелба, предава електронната медия "Плус Инфо". За половин час по-късно е била насрочена церемонията по предаването на поста. По случая има арестуван, предполага се, че е стрелецът. Полицията обаче засега не съобщава какво е състоянието на Тодоров.

Очевидци разказват, че човек на около 50-годишна възраст се е опитал да стреля в Тодоров, но намеренията му е са осуетени от охранителите. Мъжът се приближил до Тодоров и е насочил пистолет към главата му, като му е казал нещо. Тогава се е намесила охраната, която е избутала нападателя. Чули са се 3 изстрела. Според свидетел Тодоров не е пострадал, но пред входа на Министерството на здравеопазването се забелязват многобройни екипи и превозни средства на Бърза помощ, които са с пуснати сирени.

Водещи

Най-четени