Отглеждането на деца в Северна Ирландия е сериозна трудност 07.09 | 14:26

Гражданите на Северна Ирландия, които имат деца, дават 45% от доходите си за тях

От iNews.bg

Родителите в Северна Ирландия са принудени да дават най-много средства за отглеждането на децата си спрямо региони на Обединеното кралство, пише Belfast Telegraph.

Според проучване, направено от организациите "Спасете децата" и Daycare Trust, гражданите на Северна Ирландия, които имат деца, дават 45% от доходите си за тях. За сравнение в Англия същият процент е 33 на сто.

Изследването показва, че много от хората с деца в Северна Ирландия и Уелс, които имат ниски доходи, напускат или не приемат оферти за работа, тъй като не могат да си позволят да плащат за бавачка. Типичен пример за ситуацията е разказ на една самотна майка, която участва в проучването. Тя твърди, че печели 626 паунда на месец, а по време на училищните ваканции една детегледачка струва 200 паунда на седмица.

Представителят на "Спасете децата" за Северна Ирландия Фъргъс Купър казва още, че в страната детската бедност расте, докато навсякъде другаде на Албиона има понижение. Според данните на организацията в Англия през периода 2009-2010 година има спад на детската бедност с 1%, докато в Северна Ирландия има увеличение от 26%.

Едно от всеки пет деца в страната живее в семейство със скромни доходи, а едно от всеки десет деца живее в крайна бедност.

Водещи

Най-четени