Откриха останки на загинали в катастрофата с египетския самолет 20.05 | 17:44

При инцидента няма оцелели, официално заявиха от Кайро

От iNews.bg

Екипите на египетските ВМС, който по-рано днес намериха мястото на катастрофата със самолета на EgyptAir, са открили в района и останки на загинали пътници. Това съобщава гръцкият министър на отбраната Панос Каменос. По-рано властите в Кайро обявиха, че на 295 км северно от Александрия са открити голямо количество отломки от разбилия се А320, както и части от багажа на пътниците. Гръцкият военен министър отбелязва и че във връзка с операцията военните бази на остров Крит са на разположение на египетските военни, работещи на мястото на катастрофата.

Паралелно с това министърът на гражданската авиация на Египет Шериф Фатхи обяви официално, че оцелели след вчерашната катастрофа няма, предаде "РИА Новости". Той е обявил това в един от хотелите в Кайро, където са настанени близките на пътниците в злощастният рейс, които още вчера пристигнаха в египетската столица. "Не намираме живи хора. Всеки, който разпространява информация за намерени оцелели или всякакви друга информация, се гаври с чувствата на хората", казва Фатхи.

Междувременно стана ясно още, че Египет вече е събрал техническа комисия, която ще започне да изследва намерените по-рано останки на самолета. Експертите вече пътуват за Александрия. Възможно е по-късно те да отидат и до мястото на катастрофата. Комисията има готовност да изследва и черните кутии на самолета, ако те бъдат открити.

Водещи