Очевидец: Бомбата в Газиантеп гръмна насред танцуващите 21.08 | 14:48

Полицията е намерила останки на жилетката, взривена при атентата

От iNews.bg

Атентаторът-самоубиец е взривил бомбата в Газиантеп насред танцуващите хора. Това разказва един от оцелелите очевидци, участвали в сватбеното тържество. "Празникът отиваше към края си, когато се случи мощният взрив. След това навсякъде имаше кръв и части от човешки тела”, разказва 25-годишният Вели Кана, който е бил непосредствено до мястото на атентата.

За това, че взривът е бил причинен от терорист-камикадзе доказателства бяха намерени и по-рано. От прокуратурата в турския град съобщиха, че разследващите полицаи са намерили сред останките и части от жилетката с взривове на атентатора, припомня "РИА Новости”. Още тази сутрин вицепремиерът на Турция Мехмет Шимшек обяви, че бомбата е била задействана от жена.

Разказът на очевидеца обаче се разминава с виждащото се на кадрите, разпространени по-рано в интернет. На тях се вижда как бомбата избухва извън салона, където сватбарите танцуват. Не е изключено обаче ресторантът да има няколко зали и празникът да се е провеждал в повече от една. Освен това в кадрите, заснети извън заведението, след като спасилите се го напускат, се виждат много повече хора спрямо тези вътре.

До момента се знае, че вследствие на атентата са загинали 50 души. Ранените пък са около 100. Според турския президент Реджеп Тайип Ердоган зад терористичния акт стои "Ислямска държава”, макар нито една групировка още да не е поела отговорност.

Водещи

Най-четени