Още 10 жертви на лошото време в Италия 04.11 | 14:00

За днес оранжев код е обявен в областите Венето, Фриули, Емилия-Романя, Калабрия, на островите Сардиния и Сицилия

От iNews.bg

Нови 10 жертви взе лошото време в Италия, с което те стават вече 27. Този път трагедията се разигра на остров Сицилия. Един човек се издирва.

Девет от загиналите са от две семейства, събрали се на вечеря във вила в селището Кастелдача недалеч от Палермо. В резултат на проливните дъждове, излезлият от коритото си поток нахлува в къщата. Един човек се е спасил, защото успява да се качи на едно дърво, други двама също, а останалите, сред които и три деца загиват.

В друго селище в провинцията на Палермо също загина човек, чийто автомобил е бил отнесен от друга придошла река. Издирва се лекар, тръгнал на работа с кола от Палермо за Корлеоне.

Освен в провинцията на Палермо, в тази на Агридженто реките също излязоха от коритата си и се наложи евакуацията на 50 семейства. На много места в района къщите са наводнени, образували са се свлачища, затруднен е автомобилният и железопътният транспорт.

Във връзка апокалиптичната ситуация във Венето президентът на страната Серджо Матарела разговаря с областния управител Лука Зая като заяви, че лично ще следи за възстановяването на региона.

За днес оранжев код е обявен в областите Венето, Фриули, Емилия-Романя, Калабрия, на островите Сардиния и Сицилия.

Водещи

Най-четени