Пак пожар в руски мол, но сега в Москва 04.04 | 14:26

Служител на търговския център е загинал, има и ранени

От iNews.bg

Най-малко еидн човек загина, а десетки хора бяха евакуирани, след като в московския търговския център "Персей за деца” (Персей для детей”) избухна пожар, предаде бТВ, позовавайки се на ТАСС. Има и пострадали - граждани и трима пожарникари, които са с обгазявания. Загиналият е служител на обекта.

По първоначални данни пламъците са тръгнали от склад на четвъртия етаж на комплекса. Според информация на "Интерфакс” пристигналите на място пожарникари и полицаи са извели около 300 души от мола.

РИА "Новости" твърди, че в крайна сметка пламъците са били загасени на цялата площ от 80 кв.м. ТАСС цитира свой източник от службите за извънредни ситуации, според когото гасенето е било силно затруднено от начина, по който са построени помещенията в търговския център.

"Персей за деца” работи от 2009 г. Там се продават мебели, облекло, обувки, детски колики, книги, играчки. На последния етаж, където е и избухнал пожарът, се помещава детски клуб.

Днешният пожар идва по-малко от две седмици след трагедията в Кемерово, Сибир. Там пламъците в мола "Зимна вишна" отнеха живота на 64 души, 41 от които - деца. Инцидентът стана повод за протести, оставки и сериозни коментари за качеството на строителството и поддръжката на търговските центрове в цяла Русия.

Водещи